Sebastian Aho gjorde tre av Carolina Hurricanes mål mot Andrej Vasiljevskijs Buffalo Sabres. Foto: Chris O'Meara/AP/TT

Carolina Hurricanes besegrade Buffalo Sabres i NHL

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Ahos hattrick knäckte Buffalo. Carolina vann nattens möte med 5–3.

Buffalos segersvit stannade vid tre matcher. Ett Carolina med en målsugen Sebastian Aho blev för tufft.

Den 25-årige finländaren nästintill fördubblade säsongens målskörd med ett hattrick till sju totalt. Dessutom noterades han för en assist.

– Det var inte lätt. Vi gjorde mål rätt tidigt och fick med oss självförtroende, säger han.

Nionde målet av Olofsson

Svensktäta Buffalo bjöd på visst motstånd. Victor Olofsson gjorde säsongens nionde mål, vilket bara sex spelare i Buffalo lyckats med tidigare under de inledande elva matcherna.

Rasmus Dahlin var inblandad i ett slagsmål i första perioden mot Jesperi Kotkaniemi, där svensken fick ett smäll i ansiktet. Dahlin svarade med att skjuta mot mål och själv blockera flera skott.

– Man kommer bara väcka vinnarskallen i honom. Vi ville att han skulle hitta ett lugn så klart efteråt, men han vaknade bara till, säger tränaren Don Granato på en presskonferens efter matchen.

Redan 15 poäng av Dahlin

Dahlin spelar back, men har blivit en av Buffalos viktigaste kuggar i offensiven. 22-åringen är redan uppe i 15 poäng, varav ett mål mot Carolina i bokstavligen sista sekund.

– Vi begär mycket av honom så klart, med tre stora nyckelpersoner därbak borta (Jeremy Davies, Vinnie Hinostroza och Ilja ljubusjkin). Men han älskar utmaningen och det pressar honom att bli allt bättre, så jag är imponerad, säger Granato.

ARKIV: Här gjorde Olofsson två mål för Buffalo (3 november):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Olofsson låg bakom Bufalos vändning Foto: TT Bildbyrån

NHL

Carolina Hurricanes logo

Carolina Hurricanes

5 - 3

Buffalo Sabres logo

Buffalo Sabres

2-2, 1-0, 2-1
PNC Arena, Raleigh, NC
Publik: 18727

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.