Carolina slog ut Rangers i NHL-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvists New York Rangers är utslaget och får inte spela åttondelsfinal i Stanley Cup. Nattens förlust med 4–1 mot Carolina var lagets tredje raka i playoff-omgången.

– Vi jobbade hårt, försökte förbereda oss så gott vi kunde och ärligt talat så suger det bara att det är över. Det känns bara tomt just nu, jag har inte så mycket att säga, säger Mika Zibanejad enligt nhl.com.

Samtidigt bröts Lundqvists svit på 129 raka slutspelsmatcher i Rangers mål och hans framtid i klubben är oviss. På presskonferensen efteråt hyllades 38-åringen av lagkamraten Chris Kreider, som gjorde lagets enda mål i nattens match.

– Ett fulländat proffs. En otrolig människa, otrolig vinnarskalle, den typ av kille som man vill vara i skyttegraven med. Han vill vinna mer än någon jag någonsin har träffat. Det har varit en fantastisk ära och glädje att få lära känna honom som person och som lagkamrat. Jag har den största respekten för ”Hank”, säger Kreider med eftertryck.

Sjestjorkin i kassen

Carolina är det första laget att ta sig vidare från playpoff till åttondelsfinal i årets specialutformade Stanley Cup-slutspel. Tre raka segrar, i en matchserie i bäst av fem, mot New York Rangers (3–2, 4–1, 4–1) banade vägen.

Henrik Lundqvist fick chansen i de första två matcherna. Men piskade att vinna för att ha en chans att ta sig vidare i slutspelet var det återigen den nuvarande förstemålvakten Igor Sjestjorkin som äntrade isen när den tredje matchen drog i gång.

Carolina vände tillställningen

Men efter ett ledningsmål för Rangers i den andra perioden var det ännu en gång Carolina som stod för målen.

Det kan ha varit den sista matchen i Rangers för Lundqvist. Han har visserligen ett år kvar på kontraktet, men den gångna vintern – där 38-åringen under en period varit tredjevalet – har startat spekulationer om att han kanske blir utköpt.

Lång svit bruten

Matchen innebar också slutet för Lundqvists hisnande svit på 129 slutspelsmatcher i Rangers mål. Svenskens slutspelssvit är enligt nhl.com den tredje längsta i NHL-historien för en målvakt som har spelat för ett och samma lag. Sviten sträcker sig tillbaka till den 26:e april 2006, då Lundqvist startade för Rangers mot New Jersey i kvartsfinalserien.

I den andra matchen i natt där playoff-lagen möttes för tredje gången tog Calgary ledningen mot Winnipeg med 2–1, efter seger med 6–2.

KLIPP: Henrik Lundqvist släppte in första skottet mot Hurricanes (1 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.