Lundeström och Sörensen spelar VM för Sverige. Foto: Bildbyrån

Förstärkningar till Tre Kronor i VM

Uppdaterad
Publicerad

Tre kronor får dubbla förstärkningar.

Förstärkningar från Anaheim och San Jose.

Enligt uppgifter till SVT Sport har center-talangen Isac Lundeström tackat ja till spel i Riga, Lettland. Detsamma gäller Marcus Sörensen från San Jose.

Isac Lundeström fick sitt genombrott i NHL den här säsongen. Förstarundan från 2018 gjorde bland annat hattrick mot St Louis och registrerade totalt 9 poäng den här avkortade pandemi-säsongen.

Han är 21 år och har framtiden för sig. Han har sen tidigare 8 landskamper på sin meritlista och har medverkat i Euro Hockey Tour.

Nio NHL-poäng i år

Den tidigare Luleå-spelaren är teknikaliteter ifrån att offentliggöras. Nu får han chansen i VM för första gången enligt uppgifter till SVT Sport. Detaljer runt försäkringen återstår att reda ut innan allt blir klart.

På 41 matcher den här säsongen i NHL för Anaheim blev det sex mål och tre assist för 21-åringen.

Marcus Sörensen inledde säsongen med att spela för Vita Hästen i Allsvenskan, detta i väntan på att NHL skulle återstarta. På 14 matcher producerade svensken 24 poäng varav 11 mål.

Snabbskrinnaren med det långa håret dominerade fullständigt på den nivån och hade sedan tidigare etablerat sig som NHL-spelare i San Jose där han säsongen 2018/19 gjorde 30 poäng i NHL, ofta i en kedja med legendaren, Joe Thornton.

Jagar revansch

Den här säsongen var tanken att han skulle ta nästa kliv, men det blev inte som han tänkt sig. San Jose har underpresterat ordentligt där knappt någon i laget stått att känna igen. Han omgärdades av trade-rykten inför deadline men blev kvar i San Jose.

Enligt uppgifter till SVT Sport vill svensken som har ett förflutet i såväl Södertälje, Malmö, Skellefteå men framför allt Djurgården ta revansch genom att jaga medaljer i Riga.

Ett VM som du ser i Sveriges Television med start 21 maj.

KLIPP: Eklund om sin debut i Tre Kronor (28/04-21)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.