Bostons Linus Ullmark drabbades av skridskohaveri

Målvakten Linus Ullmark drabbades av ett märkligt skridskohaveri när hans Boston vann 4–0 mot San Jose. I den tredje perioden lossnade målvaktens ena skena, och lagkamrater fick ”knuffa” honom av isen.

– Det har inte hänt tidigare. Det var konstigt, säger Linus Ullmark efter matchen.

Bostons Charlie McAvoy stod för ett av årets mål i natt när han lekte sig förbi Erik Karlsson och Timo Meier i Sharks-försvaret, och skickade in 2-0.

Innan McAvoys mål hade även Hampus Lindholm skickat in ett eget litet solomål.

– Skulle jag kunna göra så varje match hade jag gjort det, säger Lindholm efter matchen.

I tredje perioden stod svenske Linus Ullmark, som för övrigt höll nollan, i centrum. Plötsligt tapapde han ena skridskoskenan, och behövde spela utan, tills spelet blåstes av. Han fick sedan hjälp av isen från lagkamraterna.

– Jag är bara glad att de inte sköt, det är så mycket enklare när man står upp, säger Ullmark efter matchen.

– Det har inte hänt tidigare. Det var konstigt, jag hade ingen tanke om vad jag skulle göra. Jag kunde inte reglerna heller.

Segern innebar Bostons 37:e seger på 46 matcher. De har varit årets succélag hittills i NHL, och tagit överlägset mest poäng med drygt halva säsongen spelad.

Klipp: Se Charlie McAvoys solomål mot Sharks: ”Väldigt speciellt”

Charlie Mcavoy stod för ett enastående solo-mål för sitt Boston Bruins. Foto: Bildbyrån/Viaplay