Chicagos Robin Lehner straffade Columbus i sekunddrama

Robin Lehner briljerade och Erik Gustafsson gjorde mål. Då kunde Chicago besegra Columbus med 3–2 efter ett straffdrama i NHL-hockeyn.

Chicago kom till Columbus för att ta sin fjärde seger på de senaste fem matcherna. Och tack vare en storspelande Robin Lehner i målet fick Illinois-laget till slut med sig två poäng.

Men det satt hårt åt. Hemmalaget inledde starkt och åkte i perioder ifrån gästerna. Längst bak hade Robin Lehner en svettig kväll och kunde inte hindra Columbus från att gå upp i en tvåmålsledning i första perioden.

Men i andra höll svensken tätt.

– Columbus spelade verkligen bra i dag. De gick ut hårt. Att vi kunde kriga oss igenom andra perioden och hålla nere siffrorna var stort. Inför tredje sade vi bara att vi skulle fortsätta på samma sätt, säger Lehner enligt nhl.com.

”Riktigt skönt”

Peppen i omklädningsrummet hjälpte uppenbarligen. I tredje perioden var Chicago det mest offensiva laget, och fick in en reducering, signerad Dylan Strome. Målet fick upp ångan ännu mer hos gästerna, och när Columbus Seth Jones åkte ut för att ha skickat upp pucken på läktaren steg Erik Gustafsson fram.

Den svenske backen hade varit en klippa i försvaret, och kunde nu kröna kvällen genom att med ett slagskott kvittera i numerärt överläge. 2–2 med två minuter kvar och matchen gick till förlängning – efter att Lehner räddat ett skott i slutsekunderna varpå Columbus satt returen – men några hundradelar efter att slutsignalen ljudit.

– Det spelar ingen roll hur lång tid det tar. Vi fick in ett mål, han (Gustafsson) växlar upp och får till ett viktigt mål. Det var riktigt skönt när pucken gick in, säger Lehner.

Korpisalo skadad

Efter en mållös förlängning blev straffläggningen ovanligt målrik. Jonathan Toews gav Chicago ledningen, men Gustav Nyquist kvitterade omedelbart bakom Lehner. Avgörandet kom sedan genom Patrick Kane.

-Efter de två första perioderna förtjänade vi inte att vinna, men det är så hockeyn är ibland. Vi fortsatte ösa på, vi fick till våra mål och kämpade hårt för att komma in i matchen igen, säger Robin Lehner, som fick sista ordet när han räddade Nathann Gerbes straff.

För Columbus blev straffläggningen extra tung. Viktige målvakten Joonas Korpisalo skadade sig när han försökte rädda Jonathan Toews skott. Den finländske målvakten fick hjälpas av isen, efter matchen kunde laget inte omedelbart ge en prognos om skadeläget.

– Han har varit en klippa. Jag hoppas att han inte är allvarligt skadad. Vi ville verkligen ge honom en seger, han var lysande i dag igen, säger lagkaptenen Nick Foligno i omklädningsrummet efter matchen.