Frölunda klart för semifinal – krossade Brno

Frölunda är vidare till semifinal i CHL.

Laget körde över tjeckiska Kometa Brno med 6–1 i kvällens returmöte och går vidare efter sammanlagt 10–2.

Nu väntar HC Pilsen i semifinal.

– Det är en bra match av oss, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till SVT.

Frölunda har bara missat att ta sig till semifinal en gång sedan CHL startade 2014. I dag säkrade laget ännu ett avancemang från turneringens kvartsfinal.

Precis som i bortamötet i Tjeckien, där Frölunda vann med 4–1, hade Brno ingen chans i returmötet i Göteborg. Hemmalaget ökade segersiffrorna till 6–1, och vinner med sammanlagt 10–2.

Brno tog ledningen

Brno behövde vinna med fyra mål för att ta sig vidare och inledde också lovande när 16-årige Erik Meluzin gjorde 1–0 redan efter två minuter i den första perioden.

I den andra perioden tog dock Frölunda revansch när Chay Genoway kvitterade efter bara 30 sekunders spel. När de kort efter kunde göra 2–1 via Patrik Carlsson och sedan 3–1, återigen via Genoway, var hoppet helt ute för tjeckerna.

Rönnberg: ”En bra match”

I en avslagen sista period kunde Frölunda göra ytterligare tre mål via Pathrik Westerholm, Ponthus Westerholm och Rhett Rakhshani och säkra 6–1-vinsten.

– Jag tycker vi får fullt grepp om matchen från andra perioden och framåt. Vi släpper några lägen i första perioden som jag är glad att de inte får göra mål på, men det är en bra match av oss, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till SVT Sport.

Nu väntar tjeckiska HC Pilsen, som slog ut Skellefteå AIK, i semifinalen.