Skellefteås Linus Lindström jublar.

Tungt för Skellefteå – då kom vändningen

Uppdaterad
Publicerad

Det handlade enbart om det tjeckiska motståndet i första och andra perioden i mötet mellan Skellefteå och tjeckiska Pilsen. Men sen kom vändningen när hemmalaget stod för en riktig uppryckning – och lyckades vända matchen till ett oavgjort slutresultat.

Skellefteå tog sig vidare från åttondelen med minsta möjliga marginal. Nu ställdes de mot tjeckiska Pilsen i kvartsfinalen i CHL.

Det var bortalaget som stod i fokus i både första och andra perioden. Efter ett ledningsmål i första perioden blev det sedan en 2-0-ledning i andra.

Några minuter senare var det dags igen när tjeckerna blev farliga framför mål. 3-0 och uppförsbacken blev än längre för Skellefteå.

– Det är ett Pilsen som åker mer skridskor, som tar tillvara på situationer. Det är inte den där skärpan eller självförtroendet i Skellefteå, säger SVT:s expert Jonas Andersson.

Otippad vändning

Inför tredje perioden säger Skellefteåtränaren Tommy Samuelsson så här till SVT Sport:

– Inledningen i andra perioden, de första tio minuterna,  är absolut inte bra. Vi får inte stopp någonstans. Efter time outen plockade vi om i laget för att få lite förändringar. Det blev ju bättre.

Och ännu bättre blev det i tredje perioden då Skellefteå stod för en rejäl uppryckning – och då kom målen.  Det första genom Aaltonen och det andra genom Linus Lindström, efter en pass från Aaltonen.

Jagade ledningsmål

När Linus Lindström tryckte in kvitteringsmålet var det plötsligt hemmalaget som jagade ett ledningsmål. Men dit nådde inte Skellefteå. Matchen slutade 3-3. 

– Jag tror vi plockade upp det. Vi var riktigt dåliga i två perioder. De var bra, särskilt i första. Vi kanske inte var redo för pressen. Vi hade så många dåliga passningar, säger Juhamatti Aaltonen till SVT Sport.

Tommy Samuelsson:

– Ibland har man tur med lotteriet. Vi var inte överhuvudtaget involverade första tio i andra perioden. Ska man göra något så är det i de lägena. Framför allt ger vi oss själva en chans. Det är ett bra utgångsläge att starta matchen.

Det andra kvartsfinalmötet spelas den 11 december.

Champions Hockey League

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

3 - 3

HC Plzen logo

HC Plzen

0-1, 0-2, 3-0
Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Publik: 1570

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.