Frölunda har slagläge efter tung bortavinst. Foto: Bildbyrån

Enkel Frölundavinst – efter märkliga sekvensen

Det brukar pratas om små marginaler i sportsammanahang. När Frölunda avgjorde mot Brno i CHL:s första kvartsfinal var de minimala. Brno hade 2-2 inne, men det dömdes aldrig som mål – i anfallet efter sköt Mats Rosseli Olsen 3-1. Frölunda vann med 4-1.

Frölunda hade vänt underläge 1-0 till 2-1 på kort tid när märkliga situationen, som på många sätt avgjorde matchen, inträffade.

Målen till 2-1 är enkla att beskriva för mönstret var detsamma. I powerplay, fem mot tre, i slutet av den första perioden, passade Frölundas poängkung Ryan Lasch över till Patric Carlsson som nyper in kvitteringen stenhårt upp i taket.

2-1 gick till på samma sätt. I samma powerplay i början av den andra perioden spelade Ryan Lasch återigen i sidled till Patric Carlsson som avslutade i mål.

Märklig situation avgjorde

Sju minuter senare avgjordes matchen. I en omställning prickade Brno ribban och in och publiken jublade – men till ingen nytta. Domarna dömde aldrig för mål, Frölunda kontrade och framspelad av Max Friberg kunde norrmannen Mats Rosseli Olsen trycka in 3-1.

– Vi spelade rätt bra, med ett bra powerplay som blev avgörande, det är inte över, men det är bättre att leda med 4-1 än att ligga under med 4-1, säger Roger Rönnberg till TV3 Sport.

Målet gjorde Brno rejält frustrerat och laget drog ånyo på sig ett dubbla utvisngar. I fem mot tre satte Frölunda också slutresultatet 4-1 – inprickat av Chay Genoway. Assistenter till målet – Ryan Lasch och Patric Carlsson förstås.

Vinsten gör att Frölunda tar med sig 4-1 till returen som spelas den 11 december.