Örebro hockeys huvudtränare Niklas Sundblad. Foto: Erland Segerstedt/TT

Örebro sparkar tränaren – Eriksson och Jönsson tar över

Publicerad

Örebro hockey vill se förändring och därför sparkar de huvudtränaren Niklas Sundblad. In kommer Niklas Eriksson, Henrik Löwdahl och Jörgen Jönsson.
– Just nu handlar det om att bryta ett mönster för att få in ny energi och nya ögon gruppen, säger sportchefen Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Örebro hockey gör sig av med sin tränare Niklas Sundblad.

I stället tar Niklas Eriksson över som huvudtränare. Han kommer att assisteras av Henrik Löwdahl, som fram till nu tränat J18, och Jörgen Jönsson.

Från och med idag tar Niklas Eriksson över som huvudtränare i Örebro Hockey. Niklas kommer att assisteras av Henrik Löwdahl som flyttas upp från J18 samt Jörgen Jönsson. Även assisterande coachen Petri Liimatainen lämnar klubben.

– Vi känner att vi inte har fått ut det som vi har förväntat oss av laget och vi anser att spelarmaterialet är bättre än vad vi har presterat. Därför känner vi att denna förändring är nödvändig och vår förhoppning är nu att vi ska få en positiv effekt av detta. Niklas Sundblad och Petri Liimatainen har lagt ner ett enormt arbete under sin tid här, så ingen skugga ska falla över dem. Just nu handlar det om att bryta ett mönster för att få in ny energi och nya ögon gruppen, säger Sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Klubben uppger att de nu ser framemot att få in ett annat typ av ledarskap genom Niklas Eriksson, och de andra två. 

– Jörgen Jönsson har en gedigen meritlista och kommer in med en stor erfarenhet. Han var med och vann SM-guld med Växjö förra säsongen och kommer bidra med en vinnarkultur till hela föreningen, säger Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer