Örebros mörka november slutade i moll

Växjö har växlat upp rejält och vunnit sex av sina åtta matchen i november.

Men trots ytterligare en seger i 3–2-mötet med Örebro kom det mesta av eftersnacket att handla om skadade Janne Pesonen.

– Han är på sjukhus, säger tränaren Sam Hallam till Aftonbladet.

När Örebros målvakt Stefan Steen gled av isen efter den inledande perioden kunde han se tillbaka på sin prestation och uppleva dubbla känslor.

Ett antal kanonräddningar som gjorde att hans lag fortsatt hade målmässig närkontakt med sin motståndare. Men också ett insläppt mål där Steen sannolikt önskade att han kunnat spola tillbaka bandet och göra om sitt ingripande. Arvid Lundbergs lösa puck från blå linjen hittade nämligen nätmaskorna trots fri sikt för Steen och Växjö var i ledning med 1–0.

Jämn start

Lagens senaste möte, i september på samma is, vanns av Örebro efter ett straffavgörande signerat Aaron Palushaj. Närkingarnas första mål den här kvällen gjordes av Jonathan Andersson.

Det var likaläge tills drygt fyra minuter återstod av den andra perioden. Växjö spelade powerplay och 18-årige Dominik Bokks slagskott från nära håll var så hårt och välplacerat att Stefan Steen den här gången var helt utan chans att kunna stoppa pucken.

Växjö lämnade åter isen för pausvila med en uddamålsledning i ryggen. Men spelmässigt hade Örebro tveklöst återvänt in i matchen och man var i målmässig närkontakt med sin motståndare.

Pesonen skadad: ”På sjukhus”

En bit in i den tredje perioden fick Växjös forward Janne Pesonen föras ut på bår efter en olycklig smäll in i sargen och efter det blev det stundtals ordentligt irriterat på isen. Finländaren gled baklänges och träffades hårt av sargen, och blev liggandes på isen i flera minuter.

– Han är på sjukhus, men vi behöver inte gå händelserna i förväg. Vi får låta läkarna titta på honom i lugn och ro, sen får vi se, säger Växjö-tränaren Sam Hallam till Aftonbladet.

Bortalaget tryckte på med ambitionen att kvittera men i stället satte Växjös Pontus Netterberg 3–1. Tom Wandell reducerade för Örebro, som tog ut sin målvakt, men förgäves.

Växjö har växlat upp ordentligt efter en något tveksam start på säsongen. Laget segrade i sex av sina åtta novembermatcher och den här vinsten var dessutom lagets sjunde raka på hemmais.