Yunost Minsk blir av med sin plats i CHL. Foto: Bildbyrån

CHL stoppar Belarus från deltagande

Uppdaterad
Publicerad

Först blev landet av med VM.
Nu stoppas belarusiska lag från deltagande i Champions hockey league (CHL).
Beslutet har fattats av turneringens styrelse.

Den politiska situationen i Belarus gjorde att hockey-VM flyttades till Riga, Lettland.

Efter att styrelsen i CHL sett över händelseutvecklingen i landet har man nu beslutat att stoppa belarusiska klubbar från att delta i turneringen. Det gör att Yunost Minsks utesluts.

”Det är en förutsättning för vår paneuropeiska turnering att lag, fans, tjänstemän, sponsorer/partners och tjänsteleverantörer kan resa och stanna säkert. För närvarande är det omöjligt för berörda parter att planera framåt, men vi måste ha klara omständigheter för att CHL-tävlingen ska kunna äga rum och för att fullgöra våra skyldigheter gentemot alla intressenter. Oavsett vårt beslut, förblir Belarus, med sin viktiga historia i CHL en respekterad partner och vi vill tacka Yunost Minsk och den vitryska ishockeyförbundet för deras engagemang och deras ansträngningar under dessa utmanande tider”, skriver CHL-styrelsen i ett pressmeddelande.

Vad som nu sker med den lediga 32:a platsen i turneringen är oklart. CHL ska fatta sitt beslut inom kort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer