Colorado körde över Arizona. Foto: TT Nyhetsbyrån

Colorado krossade Arizona: ”Det var ett totalt haveri”

Colorado har kopplat greppet om sin åttondelsserie i Stanley Cup-slutspelet – och det med besked.

I det fjärde mötet utklassades Arizona med 7–1.

– I den här bubblan är det tydligt vem som vill stanna och vem som vill åka hem. I den här matchen såg det ut som att vi ville hem, säger Arizonatränaren Rick Tocchet.

Nu är det vinna eller försvinna som gäller för Arizona, då ställningen är 3–1 till Colorado i bäst av sju matcher. Och det blir en rejäl uppförsbacke efter 7–1-förlusten.

Men även om Colorado hittills har spelat övertygande i NHL-bubblan i Edmonton så tar laget inget för givet.

– Jag tror att oavsett hur man vinner så måste man vara hungrig inför nästa match. Vi tar inget för givet, utan tänker att vi kommer att behöva kämpa i nästa match, säger Nathan MacKinnon, som gjorde två assist för Colorado.

Fotbollsbredsida in

Colorado tog tidigt ett stadigt grepp om matchen, även om det dröjde till andra halvan av den första perioden innan målen började trilla in.

Matt Nieto satte 1–0 efter 14 spelade minuter. Nieto passade Matt Calvert och fick sedan tillbaka pucken som studsade på skridskobredsidan och in bakom Darcy Kuemper i Arizonamålet. På presskonferensen efter matchen fick Nieto frågan om han gillade att spela fotboll.

– Jag spelade lite i skolan, men när jag inte hade gjort mål på en hel termin lade jag av, svarade han med ett skratt.

Målvaktsbyte i tredje

Nazem Kadri fixade både 2–0 och 3–0 till Colorado före första periodvilan. Arizona reducerade till 4–1 i mitten av den andra perioden, men det hjälpte inte långt.

– Det var ett totalt haveri. Det såg ut som att en del av våra killar aldrig hade spelat tidigare, säger Arizonatränaren Rick Tocchet.

Darcy Kuemper i Arizonamålet släppte in fyra mål på 22 skott innan han byttes av med Antti Raanta i den tredje perioden, som i sin tur släppte in ytterligare tre puckar.

Gabriel Landeskog gjorde två assist och André Burakovsky en för Colorado.

Boston drygar ut ledning

Även Boston utökade sin ledning över Carolina i det fjärde åttondelsmötet. Efter vinst med 4–3 leder laget med 3–1 i matcher och åttondelsserien kan därmed avgöras redan in nästa möte, natten mot torsdag svensk tid.

Carolina tog visserligen ledningen i matchen – först med 1–0 i den första och sedan 2–0 i den andra perioden. Men Boston svarade i den tredje med att sätta tre puckar i mål på fyra minuter.

Sedan utökade Boston sin ledning till 4–2, innan Carolina reducerade med en sista puck i mål i matchens slutminuter.

Bostons Jake DeBrusk gjorde två mål och Joakim Norström noterades för en assist.

Östra konferensen:

Tampa Bay-Columbus 3–1 i matcher. Nästa möte natt mot torsdag svensk tid.

Philadelphia-Montreal, 2–1 i matcher. Nästa möte natt mot onsdag svensk tid.

Washington-New York Islanders, 0–3 i matcher. Nästa möte natt mot onsdag svensk tid.

Boston-Carolina, 3–1 i matcher. Nästa möte natt mot torsdag svensk tid.