Colorados Gabriel Landeskog tar sig fram emot Edmontons mål i en närkamp med Leon Draisaitl. Foto: TT

Colorado nära final efter tredje raka segern

Uppdaterad
Publicerad

Colorado går fram som en lavin i Stanley Cup. Laget har nu slagläge efter den tredje raka segern mot Edmonton i semifinalserien.

– Onekligen en stor seger, säger Gabriel Landeskog.

Colorado har kopplat greppet om semifinalen i NHL-ishockeyns slutspel. Tredje raka mot Edmonton kom på bortais under natten mot söndagen, svensk tid, med 4–2-seger.

– När vi lugnade oss efter den där första perioden gjorde vi det bra genom att pressa dem. De tappade det mesta av sitt flyt i matchen. Det är onekligen en stor seger, men jobbet är inte klart än, säger Colorados lagkapten Gabriel Landeskog.

Vinner Colorado en match till är det första gången laget spelar i final sedan man tog hem bucklan 2001.

Träffade stolpen

Lagen bjöd på slutspelsdramatik i Rogers Place. Edmonton tog ledningen via Connor McDavid, därefter följde två mål av Colorados Valerij Nitjusjkin.

I tredje perioden kvitterade Edmonton via Ryan McLeod, och därefter doftade det Edmontonseger.

Ett skott träffade Colorados målstolpe, men hamnade hos Andrew Cogliano som kunde rensa. I offensiv zon lyckades sedan JT Compher kriga åt sig pucken och sätta den mellan benen på Mike Smith för det matchvinnande målet.

Mikko Rantanen satte sedan avslutande 4–2-målet i öppen kasse med halvminuten kvar.

Säkra även borta

Colorado har därmed vunnit de sex senaste matcherna som spelats på bortais. Även nästa match, under natten mot tisdagen svensk tid, sker i Edmonton.

– Jag vet inte vad hemligheten är, men jag tycker att vi är bättre när det kommer till detaljerna hemma. Vi är lite långsammare (borta), även om vi lyckas vara bra placerade, alla hittar varandra offensivt och defensivt. Vi är inte här för att spela publikfriande, säger Colorados Nathan MacKinnon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.