Colorado leder matchserien med 1-0. Foto: Bildbyrån

Målfest när Colorado besegrade Edmonton

Uppdaterad
Publicerad

8–6. Det var slutresultatet när Colorado tog emot Edmonton i det första semifinalmötet i Stanley Cup. Gabriel Landeskog gjorde ett mål och en assist.

En första period som såg någorlunda jämn ut, 3–2 till Colorado vid första periodvilan – blev till en riktig målfest.

Hemmalaget fick in ytterligare tre mål, och gästerna ett, innan ens sju minuter hade spelats av andra perioden. Edmontonmålvakten Mike Smith som hade släppt in sex puckar på 25 skott, fick då lämna isen till förmån för Mikko Koskinen.

Och finländaren satte stopp för hemmalagets framfart. Hemmalagets 6–3 blev visserligen till 7–3 och sedan 7–4 innan periodens slut.

Edmonton lyckades reducera till 7–6 och tog i slutminuterna ut Koskinen, men det resulterade bara i ytterligare ett mål från Colroado i öppen kasse – av Gabriel Landeskog med 22 sekunder kvar av matchen. Landeskog noteras även för en assist.

Även i Colroadomålet var det två som delade på uppdraget då en skadad Darcy Kuemper var tvungen att lämna isen i andra perioden. Han hann göra 13 räddningar innan han ersattes av Pavel Francouz, som i sin tur gjorde 18 räddningar.

– Bra inställning. Lugn, cool och samlad kille. Killarna älskar att spela framför honom. Jag tror mycket på honom och det gör vårt lag också, säger Coloradotränaren Jared Bednar om sin målvaktsinhoppare vid pressträffen efter matchen.

Lagen möts härnäst natten mot fredag, svensk tid.

– Vi behöver fyra (vinster). Vi har en, men det är mycket jobb kvar. Det är grejen med slutspelshockey, att det är så mycket som kan hända, säger Colorados Nathan MacKinnnon, som gjorde ett mål och en assist.

KLIPP: Bisarra olyckan i NHL – knockas av plexiglas (7 maj)

NHL

Colorado Avalanche logo

Colorado Avalanche

8 - 6

Edmonton Oilers logo

Edmonton Oilers

3-2, 4-2, 1-2
Ball Arena, Denver, CO
Publik: 18044
NHL
Colorado Avalanche,Edmonton Oilers - 2021/2022
#LagSVFGM-IMMP
1
Colorado Avalanche logotypCOLColorado Avalanche
4301022-13+94
2
Edmonton Oilers logotypEDMEdmonton Oilers
4030113-22-90

Stanley Cup-slutspelet

Colorado–Edmonton: 1–0, i matcher. Nästa match spelas natten mot fredag.

Tampa Bay–NY Rangers: Första matchen spelas natten mot torsdag.

Slutspelet spelas i bäst av sju matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.