Colorado firar segern mot Dallas. Foto: TT Nyhetsbyrån

Colorado vann efter dramatisk avslutning – reducerade matchserien

Uppdaterad
Publicerad

Colorado Avalanche och Dallas Stars gjorde tre mål vardera i den avslutande perioden. Det gjorde att Colorado vann med 6-4 och därmed reducerade kvartsfinalserien till 2-1 i matcher.

Det var Dallas-stjärnan Tyler Seguin som gav Dallas ledningen efter elva minuter och i den första pausen var det 1-0 till Dallas.

Den andra perioden var däremot Colorados helt och hållet. Först kvitterade Nikita Zadorov och sedan kom två raka svenskmål. Först ett snyggt skott av André Burakovsky innan lagkaptenen Gabriel Landeskog satte in returen på backtalangen Cale Makars skott.

Avalanche gick mot sin första seger i matchserien, men då vände Dallas snabbt. Under den första halvan av den tredje perioden gjorde de tre mål – Denis Gurianov, Blake Comeau och Jamie Benn.

Colorado vägrade ändå förlora för tredje gången i rad. Finländaren Mikko Rantanen kvitterade och Nazem Kadri gjorde det matchavgörande målet då han styrde in Kevin Connautons skott.

Fastställde resultatet 6-4 gjorde svenskbekantingen Pierre-Edouard Bellemare.

Den fjärde matchen i kvartsfinalserien spelas under natten till lördag, svensk tid.

KLIPP: Philadelphia kvitterade mot Islanders

NHL

Dallas Stars logo

Dallas Stars

4 - 6

Colorado Avalanche logo

Colorado Avalanche

1-0, 0-3, 3-3
Rogers Place, Edmonton

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.