Connor McDavid vrålar ut sin glädje. Foto: TT Nyhetsbyrån

Connor McDavid med nytt sensationellt solomål

Uppdaterad
Publicerad

För knappt två veckor sedan gjorde Edmonton Oilers superstjärna Connor McDavid ett uppmärksammat supermål mot New York Rangers. I nattens seger mot Winnipeg Jets slog han till igen – och likheten var slående.

Det dröjde tills den tredje perioden innan matchens första mål kom och då var det gästande Winnipegs dansk Nikolaj Ehlers som hittade målet.

Efter det tog det bara en halv minut innan Connor McDavid svarade, på ett sätt som bara han kan. Han fick pucken i egen zon, tog den upp över isen, fintade bort tre Winnipeg-spelare och satte in den bakom Connor Hellebuyck.

Målet liknar det han gjorde mot New York Rangers för knappt två veckor sedan mycket. Den gången var det fyra spelare som inte lyckades ta pucken av stjärnan.

– Det är bra att göra galna mål som det här, men det som är ännu mer imponerande är att göra dem vid en tidpunkt som ger oss chansen att vinna. Han är en speciell spelare, säger Edmontons Zach Hyman.

McDavid har gjort poäng i samtliga matcher den här säsongen och har därmed en sexton matcher lång poängsvit. Sammanlagt står han på 30 (11+19) poäng i succélaget Edmonton.

Oilers vann också matchen till slut på straffar. Även där gjorde McDavid mål och då Kyle Turris även lyckades så var det avgjort.

NHL

Edmonton Oilers logo

Edmonton Oilers

2 - 1

Winnipeg Jets logo

Winnipeg Jets

0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0
Rogers Place, Edmonton
Publik: 15273

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.