• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Sidney Crosby har nu vunnit allt som går. Foto: Bildbyrån.

Nu har Crosby vunnit allt

Uppdaterad
Publicerad

Kanada vann World Cup efter ett drama och superstjärnan Sidney Crosby valdes till turneringens bästa spelare. Nu har han vunnit allt. Frågan är om han nu är historiens störste spelare.

Bobby Orr, Wayne Gretzky och nu Sidney Crosby. Samtliga har utsetts till mest värdefulle spelaren i NHL, i NHL-slutspelet och utsetts till bäste spelaren i Canada Cup eller World Cup.

”Sid the kid” är nu en del av den exklusiva trion som, med hjälp många andra, lett Kanada till massor av framgångar i de största turneringarna.

World Cup i ishockey

Men den som har vunnit allra mest av legendarerna är Crosby. 29-åringen som gjorde tio poäng på sex matcher i Toronto och har inklusive tidigare nämnda utmärkelser också tagit hem JVM, VM, OS, Stanley Cup och nu World Cup.

Det är det bara en i hockeyhistorien som tangerar, nämligen Joe Sakic. Kanada har nu vunnit fem av de sex senaste OS och World Cup. Frågan väcks nu om Crosby är den bäste spelaren någonsin.

– Jag tycker inte det går att jämföra honom med Wayne Gretzky sett till meritlistor. Jag tycker han var mer dominant på sin tid och med tanke på alla de poäng han gjort och utmärkelser han fått. Han vann poängligan tio gånger och blev mest värdefulle spelare nio gånger, säger SVT Sports expert Mikael Renberg.

Vad tycker du? Rösta ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

World Cup i ishockey

Mer i ämnet