Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rasmus Dahlin. Foto: Bildbyrån

Dahlin: ”Det är en dröm som går i uppfyllelse”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor får NHL-förstärkning i Jacob Peterson – om allt går som det ska.

Något som också skulle innebära att Rasmus Dahlin återförenas med sin gamla barndomskompis från Lidköping.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Dahlin till SVT Sport.

Tre Kronor har inlett VM med tre raka segrar. Inför mötet med Finland i morgon kan man nu få ytterligare förstärkning i form av Dallas-forwarden Jacob Peterson.

– Det är en del saker kvar innan han ansluter, men förhoppningsvis gör han det. Det är en del saker man behöver göra med försäkringar, tester och så vidare men förhoppningsvis är han här till i morgon, säger förbundskapten Johan Garpenlöv till SVT.

”Betyder extremt mycket”

22-årige Peterson är uppvuxen i Lidköping och spelade tillsammans med svenske stjärnbacken Rasmus Dahlin under junioråren.

– Det är extremt roligt. Vi är uppvuxna tillsammans. Han har gjort en extremt bra säsong i NHL och att få lira med honom i landslaget är en dröm som går i uppfyllelse. Jag ser fram emot det otroligt mycket, säger Dahlin.

Hur stort är det med två killar från Lidköping i Tre Kronor?

– Det betyder extremt mycket för staden och för oss två. Vi har kämpat hårt i våra karriärer. Vi är fortfarande unga och att redan få spela tillsammans är helt sjukt.

Jacob Peterson noterades för 17 NHL-poäng under sin debutsäsong med Dallas Stars.

Fler förstärkningar på väg

Förutom Peterson kan det vara fler NHL-förstärkningar på väg. Boston-målvakten Linus Ullmark och Pittsburgh-backen Marcus Pettersson är också på väg att ta plats i truppen enligt Hockeynews.

VM

Sverige logo

Sverige

6 - 0

Storbritannien logo

Storbritannien

5-0, 0-0, 1-0
Nokia Arena, Tammerfors
Publik: 3012

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.