Dallas svarade för en mäktig vändning i andra kvartsfinalen i NHL-slutspelet. Foto: Bildbyrån

Dallas svarade för en mäktig vändning

Dallas svarade för en mäktig vändning i andra kvartsfinalen i NHL-slutspelet. Laget med Mattias Janmark och John Klingberg var i underläge med 0-2 i andra perioden men vände till 5-2-seger.

Dallas gjorde fyra mål i mittperioden. På 43 sekunder både reducerade och kvitterade laget genom Joe Pavelski and Radek Faksa. Och det fortsatte. Först ryssen Radulov som på en märklig studs ordnade 3-2 och med 46 sekunder kvar av perioden satte Esa Lindell 4-2. Ett mål som blev omdiskuterat.

Lindell högg på egen retur flera gånger men pucken låg under Francouz i Colorado-målet och det var svårt att se om pucken var inne.

– Jag vet inte hur de ska kunna förklara det här. Vi väntar fortfarande på en förklaring, sa svensken Gabriel Landeskog, som inte tycker det var möjligt för domaren att verkligen se om pucken var över mållinjen.

– Jag är inte säker på att pucken passerade mållinjen och önskar att de hade blåst av om de var osäkra, sade Colorados coach Jared Bednar.

Dallas vann till slut med 5-2 och leder matchserien med 2-0.

Islanders vann stort

NY Islanders vann den andra kvartsfinalen mot Philadelphia Flyers övertygande med 4-0.

En tidig ledning för New York-laget satte press på Philadelphia. Philadelphia misslyckades med att rensa bort pucken från defensiv zon. I stället hamnade den till slut hos Andy Greene, som en meter framför blålinjen avfyrade ett slagskott som letade sig in i mellan benskydd och arm på Carter Hart i Philadelphiaburen.

Philadelphia hade svårt att komma till riktigt farliga avslut, och när man väl lyckades stod Semjon Varlamov i Islandersmålet i vägen. För andra slutspelsmatchen i rad höll den ryske stjärnmålvakten nollan, vilket är första gången i klubbens historia.

Efter en mållös andra period tog Islanders död på stämningen med tre raka, och matchen slutade 4–0.

Östra konferensen:

Tampa Bay–Boston, 0–1 i matcher. Nästa möte natt mot onsdag svensk tid.

Philadelphia–New York Islanders, 0–1 i matcher. Nästa möte onsdag kväll svensk tid.