Se när Schweiz kvitterar och tar ledningen mot Sverige. Foto: SVT

Damkronorna tappade 3–0 till förlust mot Schweiz

Efter en övertygande start från Damkronorna bet Schweiz tillbaka – och vände underläge 0-3 till seger med 4-3.

– Kollapsen i Liberec, kallar kommentatorn Dusan Umičević matchen.

Den här säsongen har Damkronorna inte förlorat mot Schweiz en enda gång. I mötet i Euro Hockey Tour fick de en stark start. Modos Lina Ljungblom gjorde 1-0 nio minuter in i första perioden.

– Ett lysande spel, säger kommentator Dusan Umičević.

Damkronorna

I den andra perioden skapade Schweiz farliga lägen i numerärt överläge, men Lina Ljungblom klev fram igen och gjorde 2-0 efter tolv minuter. Knappt en minut senare skickade Thea Johansson in 3-0. Då såg matchen ut att vara avgjord.

”Vad håller de på med?”

Men Schweiz spjärnade emot och tog chansen att reducera till 3-1, i numerärt underläge dessutom. Några minuter senare blev det även 3-2.

– Vad håller det svenska försvaret på med? utbrister Dusan Umičević.

Schweiz ångade på i tredje perioden och lyckades kvittera för att strax därefter ta ledningen med 4-3.

I den första matchen mötte Damkronorna Finland och efter att ha vänt ett underläge vann man efter straffar. Tyskland och hemmanationen Tjeckien spelar också i turneringen i Liberec.