Foppas stora ilska efter femte matchen Foto: C More

Därför stannade ”Foppa” kvar i Schweiz och såg avgörandet

Uppdaterad
Publicerad

Den som letade efter bilder på Modo-ikonen Peter ”Foppa” Forsberg under den sjunde och avgörande kvalfinalen kammade noll. Foppa var nämligen kvar hemma i Schweiz och följde ångestdramat.

– Jag har bara sett förluster när jag kommit upp, säger han.

Forsberg såg den andra och den femte hockeyallsvenska finalen på plats i Örnsköldsvik, vilket slutade med två förluster. Foppa levde sig med i matcherna och fick stort utrymme.

Det kanske smög sig in lite skrock inför avgörandet i den mytomspunna Game 7.

– Jag har bara sett förluster när jag kommit upp. Om det krävdes att jag inte skulle vara på plats i arenan för att Modo skulle gå upp fick det bli så, säger han till Aftonbladet.

”Varit de bästa Modoambassadörer vi kunnat önska”

Det har varit en dramatisk serie med många svängningar och efterspel som fortsatt långt efter matcherna och som bildat tändvätska till nästa. Foppa ser en moral i Modo som han uppskattar.

– När andra klagade på resor, skador eller domare så läste jag bara dagen efter att ”jag ska vara bättre, jag skulle inte ta den utvisningen, jag borde ha blockat det skottet”. Så hälsa grabbarna att de inte bara på isen visade superklass, utan även utanför isen varit de bästa ambassadörerna vi Modofans kunnat önska, säger Peter Forsberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.