Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se glädjescenerna när Modo blir klart för SHL. Foto: Bildbyrån

Modo krossade Djurgården i Game 7 – tillbaka i SHL

Uppdaterad
Publicerad

Modo slog Djurgården med 4-0 i den sjunde och avgörande hockeyallsvenska finalen. Det blev inte ens spännande. Därmed är Ö-viksklubben tillbaka i SHL efter sju långa år.

– Det går inte att beskriva hur det känns. Det är gåshud, säger Sebastian Ohlsson.

På slutet stod fansen upp och sjöng och klappade i den fullsatta arenan. I båset kramades spelare och ledare. Det var känslosamt och tårarna flödade. Spelarna stormade isen och kastade klubbor, handskar och hjälmar när målvakten Kristers Gudlevskis fick uppvaktning.

– Det är glädje deluxe, säger sportchefen Henrik Gradin med tårar i ögonen.

”Jag känner typ halva publiken”

– Det här betyder allt, jag kan säga vad fan som helst. Det här är min moderklubb, det är här jag har spelat och jag känner typ halva publiken. Jag är så jävla glad över att kunna bjuda tillbaka så här och helt sjukt att vi sparade det bästa till sist, säger tränaren Mattias Karlin medan fansens hyllningar mullrar runt i arenan.

Sedan fick Modo-spelarna ta emot guldmedaljer efter att ha vunnit den hockeyallsvenska finalen.

Det var den 1 april 2016 Modo förlorade mot Leksand med 4-3 efter förlängning. Sedan dess har fansen väntat på den här dagen som förutom det sportsliga är värt 45 miljoner kronor för spel i SHL.

– Jag är mållös, stum. Jag stod här när de åkte ur för sju år sedan och nu får jag bidra till att vi går upp igen. När det sjunkit in kommer det nog en tår, säger Oscar Pettersson.

SE ÄVEN: Modos mål i avgörande finalen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Målvakt utbytt vid 4-0

I slutet av den andra perioden satte Modo in nådastöten. Strax efter att Modomålvakten Kristers Gudlevskis räddat Daniel Brodins friläge gjorde Johan Södergran 4-0. Han tog sig fram på högerkanten, höll undan, och drog iväg en backhand vid Jesper Myrenbergs närmaste stolpe.

Det var Södergrans andra mål i matchen och arenan fylldes av både glädje och lättnad.

På läktaren stod den skadade JVM-målvakten Carl Lindbom och fick se Myrenberg bytas ut mot Matthew Galajda.

SE ÄVEN: Tränaren Mattias Karlins känslosamma intervju efter matchen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.