Djurgårdens Jacob Josefsson (till vänster) och Luleås Erik Gustafsson (till höger) hålls fram av SHL-spelare som de bästa nyförvärven. Foto: Bildbyrån

De är bästa nyförvärven – enligt SHL-spelarna

Publicerad

De har värvat nytt och byggt upp sina trupper i flera månader. I morgon är det upp till bevis för klubbarna när årets SHL-säsong inleds. Och bästa värvningarna har Djurgården och Luleå gjort – i varje fall om man frågar spelarna.

En värvning som fått stor uppmärksamhet på förhand är Jacob Josefson, som återvänder till ungdomsårens Djurgården efter flera år i NHL, där han spelat i New Jersey Devils och Buffalo Sabres. Och flera av de 14 SHL-spelarna som SVT Sport träffade på upptaktsträffen håller Josefson som årets bästa värvning.
– Josefson ser oerhört spännande ut, säger Nichlas Hardt i Malmö Redhawks, en av fem som nämner Josefson som årets bästa nyförvärv.
– Josefson i Djurgården är väldigt bra, säger Linus Johansson, Färjestad.

”En klok värvning”

Den andra spelaren som står ut är Erik Gustafsson, Luleå, som också får fem tips.
– Han är en riktigt bra back. Luleå har gjort en bra värvning, en klok värvning, säger Brynäs Nicklas Danielsson.

Gustafsson har spelat flera år i NHL-klubben Philadelphia Flyers och på senare år i olika KHL-lag.
– Erik Gustafsson är en jättebra spelare och kommer att hjälpa sitt lag, säger Aaron Palushaj, Örebro.
– Jag har sett honom spela och han presterar stabil hockey, säger Almen Bibic, Linköping.

Jacob Josefsson har fått Djurgårdsfansen att drömma om SM-guld. Men själv tar han uppmärksamheten med ro.

Josefson i fokus på SHL-upptakten

– Det är smickrande men jag måste spela om det först och se om de är lika snälla efter... Det är så klart kul att någon nämner mig i de sammanhangen men det är ingenting jag går och tänker på så där, säger Josefson till SVT Sport. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer