Jacob Josefson stod för två mål i Djurgårdens CHL-premiär mot Trinec. Foto: TV3 Sport

Hemvändaren Josefson tvåmålskytt i premiärmatchen

Hemvändaren Jacob Josefson gjorde två mål direkt i CHL-debuten mot tjeckiska Trinec. Centern spräckte nollan och styrde in ledningsmålet i en match som Djurgården tillsist vann med 6–1.

Djurgårdens prestigevärvning Jacob Josefsson som återvände hem till Sverige och Djurgården efter åtta säsonger i nordamerika levde upp till förväntningarna i stockholmslagets CHL-premiär mot Trinec. 27-åringen blev tvåmålsskytt och stod totalt för tre poäng i en match som slutade med en bortavinst på 6–1.

Fantastisk framspelning

Centern gav Djurgården ledningen med 1–0 efter ett skott från Jakob Lilja. Josefson, som skymde framför mål, kunde styra ned pucken mellan benen på en överraskad Simon Hrubec mål.

Men stockholmslaget hade problem med domsluten och utvisningarna. Backen Tom Nilsson drog på sig en slashing vilket gav Trinec flera chanser att kvittera. Inte nog med det utvisades även Daniel Brodin kort därefter och spel 3-mot-5 var ett faktum. Men Djurgården redde ut anstormningarna och tog snabbt över matchen igen så fort laget var fulltagliga.

Med 20 sekunder kvar av perioden kunde sedan Gustav Possler trycka in pucken vid bortre stolpen till 2–0 i öppen kasse efter en fantastisk framspelning av Niclas Bergfors.

Widing punkterade matchen

Utvisningarna fortsatte att prägla Djurgården i den andra perioden och Trinec började vittra ett reduceringsmål. Efter Bobo Peterssons tripping kunde de inte längre stå emot. Tjeckerna fick tillslut utdelning genom Martin Adamský som kunde reducera i ett öppet läge.

Efter en rejält pressad andra period där Trinec var laget med flest målchanser bröt Djurgården ihop och kom igen i den sista perioden. Josefson klev fram och utökade till 3–1 efter ett skott som gick rätt upp i krysset och Hrubec var återigen chanslös.

Daniel Widing punkterade sedan matchen och fastställde slutresultatet till 6–1.