”Det där är inget som jag gillar med Tyrväinens spel”

Uppdaterad
Publicerad

Juhani Tyrväinen gjorde Luleås avgörande mål mot Frölunda.

Efteråt får han både ris och ros av SVT Sports expert Jonas Andersson.

– Det jag starkt ogillar är hans förstärkningar och filmningar och det kan man kolla på i efterhand, men det går inte att understryka hur viktig han är för sitt Luleå, säger Andersson i Hockeykväll.

Juhani Tyrväinen gjorde det avgörande 1-0-målet i andra perioden när han stormade mot mål och sköt in Pontus Andreassons fina passning. Finländaren bidrog som vanligt med fysiskt spel i toppkedjan tillsammans med Pontus Andreasson och Linus Omark.

SVT Sports expert Jonas Andersson gillar många komponenter i Tyrväinens spel. Men inte allting.

I torsdagens avsnitt av Hockeykväll går man igenom en situation där Tyrväinen fick en crosschecking av Mats Rosseli Olsen. Frölundaspelaren visades ut, men det gjorde också Tyrväinen som bedömdes förstärka situationen.

–  Han är en klassisk ”shit disturber”, en uppviglare, kalla det vad du vill. Situationen är överspelad men Tyrväinen åker inte och byter. Han söker upp lite situationer, ger lite och får ett rapp tillbaka och så faller han som en kägla, som ett korthus. Det där är inget som jag gillar i Tyrävinens spel, säger Andersson.

”Vidrig att möta”

Vad säger du om hans agerande?

– Jag gillar att han försöker komma in under skinnet på Frölunda och är närvarande i spelet. Det jag starkt ogillar är hans förstärkningar och filmningar och det kan man kolla på i efterhand. Men det går inte att understryka hur viktig han är för Luleå. Han driver på på alla sätt och vis men sen är han vidrig att möta, säger Andersson.

– Det är en sådan spelare som du älskar att ha i ett eget lag men är en fullständig pest att möta. Det är svårt för domarna hur man ska ta det, därför måste man kolla på det i efterhand om det är en förstärkning eller inte.

Luleå vann matchen med 2-0.

Se hela avsnittet av Hockeykväll här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.