Tweeten han skickade ut hade egentligen ingenting med hockey att göra. Foto: Niclas Wimmerberg

”Det har varit hemskt – värsta jag gjort i hela mitt liv”

Publicerad

Efter cirka 17 mil om dagen och nästan 120 mil totalt är Andreas Hauge framme i Skellefteå för att se sitt Oskarshamn premiärspela i SHL.
Han är det efter ett galet Twitter-vad.
– Det värsta jag gjort i hela mitt liv. Det finns ingenting som kan mäta sig med det. Fy fan vad tråkigt det har varit, säger han till SVT Sport.

Ett galet Twitter-vad tvingade Oskarshamnssupporten Andreas Hauge, att inför SHL-premiären mot Skellefteå, ta cykeln hela vägen från Småland. En resa på nästan 120 mil.

Vadet handlade om att Liverpool aldrig skulle lyckas vända mot Barcelona i Champions League. Men som vi alla vet vid det här laget var det precis vad laget gjorde och Andreas Hauge fick snällt förbereda sig på en tur i cykelsadeln.

Han trodde aldrig att han skulle klara det, men nu är han framme. Efter åtta dagars cyklande. 

– Nu är det för jävla skönt, vi kom fram för en halvtimme sen och nu är det över. Jag kan inte beskriva med ord, det är så jävla skönt att vakna upp i morgon och veta att man inte ska bränna av 17 mil, säger han till SVT Sport.

Hur är det i benen?

– Det har varit segt hela jävla veckan, det är en lättnad. Det är som att en sten släpper från axlarna, just nu tänker man inte på hur ont det gör – nu är det mer än skön känsla, fortsätter han.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tweeten han skickade ut hade egentligen ingenting med hockey att göra. Foto: Niclas Wimmerberg

”Jag tror vi torskar med fem mål”

Har resan varit tung?

– Den har varit hemskt alltså, det är det värsta jag gjort i hela mitt liv Det finns ingenting som kan mäta sig med det. Fy fan vad tråkigt det har varit.

Du kommer inte fira lite i kväll då?

–  Vi får se vart det leder men det kommer inte bli alltför mycket fest, det kommer jag inte palla med. Det blir mest att varva ner och tagga till inför morgondagen.

Morgondagen ja. Då spelar Oskarshamn sin första match någonsin i SHL.

– Jag tror vi torskar med fem mål, jag brukar leva efter att man inte ska ha några förväntaningar, då blir man bara besviken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer