Skadade Tobias Forsberg (till vänster) gladdes med lagkamraterna i Leksand efter klubbens avancemang till SHL. Foto: TT/Bildbyrån

Leksand vill etablera sig i SHL – och vinna för Forsberg

Publicerad

För Leksand väntar en speciell säsong.
De är nykomlingar i SHL – och spelar utan Tobias Forsberg.
Men den allvarligt skadade Forsberg finns ändå kvar i laget på ett sätt.
– Klart som sjutton att han finns kvar här runt om oss, säger lagkaptenen Martin Karlsson.

Leksand tog förra säsongen steget upp tillbaka till SHL.

Men det som de allra flesta nog minns tydligt från deras säsong är den olycka som inträffade på annandag jul, då Tobias Forsberg med våldsam fart brakade in i sargen.

Finns i tankarna

Till slut visade det sig att han skadade sig så pass allvarligt att han blev förlamad nedanför bröstet.

Och trots att Forsberg nu är borta från klubben kommer han att finnas i lagkamraternas tankar nu när laget går in i SHL.

– Självklart. Klart som sjutton att han finns kvar här runt om oss för alla i laget som är kvar sen i fjol och har lärt känna honom, säger lagkaptenen Martin Karlsson till SVT Sport, och fortsätter:

– Samtidigt så är det ju ett nytt lag också. Men på ett vis finns han ju kvar.

Har han mycket kontakt med er i laget?

– Litegrann i alla fall. Vi är några stycken som spelat några år med honom, så man känner honom som en kompis. Han bor inte kvar i Leksand, men vi har haft möjligheten att träffas några gånger.

”En hel del spets”

För Leksands del är det tredje gången på sju år som de inleder en säsong som nykomling i SHL. Och målsättningen nu är självklart att etablera sig i den högsta serien på allvar. Martin Karlsson ser flera anledningar till att de kommer att lyckas med det.

– Vi har fått in mycket bra killar som kommit in utifrån, med mycket rutin och en hel del spets med bra spelare. Sen har vi en bra grund med spelare som har spelat här tidigare och vet vad det handlar om när man spelar i Leksand, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer