Foto: Bildbyrån

Detroit på väg mot rekordusel säsong

Uppdaterad
Publicerad

Detroit förlorade mot Dallas med 4-1 i nattens NHL. Det var lagets 29:e förlust den här säsongen och det förra svensklaget är nu på väg mot en av de sämsta NHL-säsongerna på 20 år.

Om man ska vara dålig kan man lika gärna vara sämst. Om det inte redan är Detroits mantra så borde det kanske vara.

Laget ligger redan hjälplöst sist i NHL och det hjälpte inte att laget förlorade pånytt mot Dallas med 4-1 i nattens NHL. Lagets 29:e förlust på 42 matcher.

Detroit har bara lyckats skrapa ihop tio segrar och och 23 poäng när halva säsongen passerat. Skulle det fortsätta på samma spår säsongen ut kommer laget hamna på 46 poäng och minus 137 i målskillnad – vilket skulle vara den sämsta säsongen sedan Atlanta Trashers 1999/2000 och sämre än Colorado 2016/2017.

För många dåliga kontrakt

Förutom att Detroit på pappret är ett dåligt lag så har de också satt sig i en rejäl knipa vad det gäller kontrakt. I och med lönetaket kan ett eller två dåliga kontrakt stjälpa ett lag – och Detroit har tonvis av dem.

Frans Nielsen, Valterri Filppula, Justin Abdelkader, Mike Green och Trevor Daley är alla högt betalada inom laget och står för ungefär en fjärdedel av lagets totala lönekonstnad.

Än så länge har dessa fem tillsammans lyckats skrapa ihop till 21 poäng.

Washington leder ligan

I den motsatta delen av ligan ligger Washington. Laget tog sin 28:e seger när man besegrade Carolina Hurricanes på bortaplan med 4-3.

Nicklas Bäckström stod för en assist.

För Washingtons målvakt, Ilya Samsonov, fanns det anledning att fira. Vinsten var ryssens elfte seger på 13 matcher och åttonde raka bortmatchen med vinst. Därmed är han blott den andra NHL-målvakten någonsin att vinna sina första första åtta bortamatcher.

I och med segern leder Washington hela NHL före Boston Bruins och St Louis Blues.

NHL

Dallas Stars logo

Dallas Stars

4 - 1

Detroit Red Wings logo

Detroit Red Wings

1-1, 2-0, 1-0
American Airlines Center, Dallas, TX

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.