Jim Montgomery tvingas lämna Dallas Stars. Foto: Jose Juarez/AP/TT

Sparkade NHL-tränaren talar ut om missbruket

Uppdaterad
Publicerad

I december valde Dallas Stars att sparka sin huvudtränare Jim Montgomery. Nu går han själv ut med att han haft problem med alkoholen som han nu sökt hjälp för.

Dallas Stars var fåordiga med orsaken till varför man valde att sparka sin huvudtränare.

– Detta beslut är fattat på på grund av oprofessionellt beteende som strider mot värdegrunderna i Dallas Stars, skrev klubben på sin hemsida.

Läs mer här: NHL-tränaren sparkas: ”Oprofessionellt beteende

Knappt en månad efter att Jim Montgomery sparkades väljer han själv att gå ut med att han haft problem med alkoholen.

Tagit hjälp

”Att förlora ett jobb som huvudtränare för Dallas Stars var ett uppvaknande. Beslutet av klubben var riktigt. Jag svek laget, spelarna och klubben. Men viktigast av allt så svek jag min fru och min familj”, skriver Montgomery i ett uttalande som NHL-reportern Elliotte Friedman tagit del av.

Montgomery har nu sökt hjälp.

”Jag tittade mig själv i spegeln och var tvungen välja mig om jag ville fortsätta leva ett destruktivt liv eller ta hjälp. Jag bestämde mig för att söka professionell hjälp och jag har vänt mig till experter inom alkoholmissbruk för deras vägledning och rådgivning. I dag har jag, med stöd av min familj, skrivit in mig på ett behandlingsprogram som ska göra mig till en bättre make, pappa, vän och tränare”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.