Roope Hintz i Dallas Stars med pucken framför Nashvilles målvakt Pekka Rinne. Foto: TT.

Dallas vände tidigt tvåmålsunderläge i välbesökt Winter Classic

Uppdaterad
Publicerad

Dallas såg uträknat ut efter att ha hamnat i ett tidigt 0-2-underläge efter ett fult överfall i Winter Classic hemma mot Nashville. Men laget vände och vann utomhusmatchen med 4-2 inför 85630 vilket är den tredje största publiken någonsin på en ishockeymatch.

– Det var en helt fantastisk upplevelse, säger Dallas John Klingberg till Aftonbladet.

Det var svenskar som låg bakom vändningen. Mattias Janmark såg till att matchen blev helt jämn i början av den tredje perioden då han gjorde 2-2 efter assist av John Klingberg. 3-2 gjorde Alexander Radulov med ett hårt skott framspelad av Klingberg igen. Janmark ledde en snabb omställning och höll i och höll i innan han sköt mot Nashvilles mål. På returen stötte Andrej Sekera in 4-2.

Redan efter två minuters spel satte Dallas Corey Perry en ful armbåge rätt i ansiktet på en oförberedd Ryan Ellis som blev liggande och sedan fick ledas av isen, det var färdigspelat för matchen. Efter videogranskning fick Perry matchstraff och gick en lång promenad ut mot omklädningsrummet inför 85630 åskådare på Cotton Bowl (enligt Viasat var 25000 tillresta från Nashville), som mest används för amerikansk fotboll.

– Det är en walk of shame, säger Viasats expert Håkan Södergren om uttåget.

Under powerplayet på fem minuter, som efter ytterligare en Dallas-utvisning blev fem mot tre, gjorde Nashville både 1-0 och 2-0 (då i fem mot fyra) och fick ner hemmalaget i brygga.

Publiken på 85630 på Cotton Bowl i Dallasförorten Arlington var den tredje högsta som någonsin uppmätts på en ishockeymatch. Noterbart är att Sveriges bronshjältar från VM i fotboll 1994 vann sin åttondelsfinal mot Saudiarabien med 3-1 på samma arena.

2021 års upplaga av Winter Classic kommer att avgöras i Minnesota.

NHL

Dallas Stars logo

Dallas Stars

4 - 2

Nashville Predators logo

Nashville Predators

0-2, 1-0, 3-0
Cotton Bowl, Dallas, TX
Publik: 85630

Största publiksiffrorna inom ishockeyn:

1) Michigan Wolverines – Michigan State Spartans 5-0 inför 113 411 (2010)

2) Detroit Red Wings – Toronto 2-3 (straffar) inför 105 491 (2014)

3) Dallas Stars – Nashville Predators 4-2 inför 85630 (2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.