Kvällens Winter Classic kan bli tidernas varmaste

Uppdaterad
Publicerad

I kväll inleds NHL-året 2020.

Detta med den årliga Winter Classic-matchen.

Men det blir inte så väldigt vintriga förhållanden.

Istället ser det ut att bli tidernas hittills varmaste Winter Classic-match.

Precis som det har gjort varie NHL-säsong sedan 2007-08 inleds kalenderåret i kväll med en utomhusmatch, en så kallad Winter Classic. I år mellan Dallas Stars och Nashville Predators.

Men till skillnad från en del tidigare matcher, till exempel den mellan Detroit och Toronto 2014 som spelades i drygt 10,5 minusgrader, så kommer åskådarna inte behöva ha överdrivet mycket kläder på sig.

Tar över Pittsburgh-rekord

Kvällens Winter Classic spelas nämligen på den sydligaste platsen hittills: I Dallas, Texas. Och där tyder väderprognoserna på att det kan bli den varmaste Winter Classic-matchen hittills. När pucken ska släppas 20.00 kommer det, om det blir som prognoserna säger, hela 11,1 plusgrader – vilket i så fall skulle vara 0,2 grader varmare än det tidigare rekordet som sattes 2011 när Pittsburgh tog emot Washington.

De varma förhållandena till trots verkar det som att förhållandena på isen kommer att bli helt okej.

– De som har jobbat med isen har gjort ett fenomenalt jobb. Isen var bättre än vi någonsin hade kunnat förvänta oss, säger Dallas tränare Rick Bowness, enligt den kanadensiska sajten Sportsnet.

”Glänste en hel del”

Något som däremot kan bli en utmaning kan vara ljusförhållandena.

– I dag (i går, reds anm) glänste det en del, och detta trots att solen inte sken på isen, säger Dallas Tyler Seguin.

”Studsar på isen”

Nashvilles svenske back Mattias Ekholm är även han medveten om att förhållandena inte är perfekta.

– Det är ju utomhus så det kommer att bli en del studsar på isen här och där, så det gäller att hantera det, tänka på det och spela lite enklare än vad man brukar göra, säger han till amerikanska medier.

Näst mest sedda matchen

Samtliga inblandade tycks dock vara väldigt laddade inför matchen, som förväntas dra hela 85 000 åskådare till Cotton Bowl Stadium. Det gör att matchen lär bli tidernas näst mest sedda grundseriematch, endast slagen av 2014 års Winter Classic-match mellan Detroit och Toronto, som  104 173 åskådare såg på Michigan Stadium.

– Det är riktigt häftigt! När vi åkte ut på isen här (på gårdagens träning) hade alla leenden på läpparna och glömde bort det stora som väntar i morgon, säger Ekholm, för att strax därefter lägga till:

– Jag har min fästmö här och hennes familj och son. Det är jag riktigt glad över och det känns riktigt häftigt.

– Det kommer att bli riktigt häftigt med alla fans här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.