Djurgården jublar. Foto: Bildbyrån

Dick Axelsson fixade tre poäng till Djurgården

Efter sex raka förluster kom till slut segern för Djurgården. Mot Växjö vann stockholmarna med 3-2 efter tre poäng från Dick Axelsson som gjorde sin tredje match i SHL med laget.

– Det var skönt, man måste älska läget och njuta av situationen, säger matchhjälten till C More.

Inför säsongen var det ingen situation de trodde att de skulle vara i. Men med olyckliga skador och ett svikande spel radade förlusterna upp sig och Djurgården var inför kvällens match tvunget att segra för att inte Växjö, som ligger under slutspelsstrecket, skulle ta sig inom två poängs marginal.

Och när Illari Melart bombade in 1-0 med sitt åttonde mål på tolv matcher efter 16 minuters spel, då såg det riktigt mörkt ut. Men då klev Linus Hultström och Dick Axelsson fram.

På 74 sekunder i slutet av perioden så spelade först Axelsson fram till Hultström för 1-1, och sedan var det tvärtom när Hultström hittade Axelsson i slottet som skickligt la in 2-1.

I andra perioden drog Djurgården ifrån till 3-1 genom Niclas Bergfors, men glädjen blev kortvarig. Bara två minuter senare reducerade nämligen Jakob Forsbacka Karlsson till 3-2.

”Jag är snart slut som artist”

I tredje perioden var det inte en intensiv kvitteringsjakt som publiken på Hovet fick se, utan snarare ett hungrigt Djurgården som gick för att säkra segern. Även om det inte blev ytterligare mål så lyckades hemmalaget hålla undan och vinna med 3-2.

– Det är klart vad man än säger att det är en självförtroendeboost, säger Axelsson.

Att göra poäng är något som Dick Axelsson är känd för under hans karriär. Men det är inget han fokuserar på nu, säger han efter trepoängskvällen.

– Jag är snart slut som artist, jag försöker hjälpa mina lagkamrater. Fokusera på poäng gjorde jag mer när jag var 20, säger han till C More.