Dick Axelsson i Djurgården. Foto: BILDBYRÅN

Dick Axelsson stängs av: ”Du är så jävla värdelös Wolmer”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdsprofilen Dick Axelsson stängs av i två matcher efter att verbalt ha förolämpat domaren Wolmer Edqvist efter matchen mellan Djurgården och Mora. Axelsson följde efter domarduon skrek bland annat: ”Du är så jävla värdelös Wolmer”.

Efter att Djurgården förlorat matchen mot Mora för två dagar sedan följde Dif-stjärnan Dick Axelsson efter domarna Sören Persson ocb Wolmer Edqvist och skrek först: ”Använd din jävla pipa för helvete”.

En kommentar domarduon valde ignorera. Axelsson skrek då: ”Du är så jävla värdelös Wolmer”. Där var det nog.

I så fall ska alla bli avstängda

För detta stängs Axelsson av två matcher, han ska också böta 18 750 kronor.

Axelsson erkänner uttalandet och tillägger:

”Jag erkänner att jag skrek dom orden när jag närmade mig omklädningsrummet efter matchen. Men om jag ska stängas av för detta så förutsätter jag att varje spelare som säger något till domarna eller funktionär varje match kommer bli anmälda och hamna hos disciplinnämnden”, kommenterar Axelsson domen.

Djurgårdens svar

Djurgårdens tränare Robert Ohlsson är inte nöjd med avstängningen.

– Vad ska jag säga? Det är trist att få en spelare avstängd. Jag vill ju inte att vi går mot en idrott där man blir robotar och känslolösa. Det skulle vara tråkigt, säger Ohlsson till HockeyNews.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.