Foto: TT

Djurgården klart för semifinal – mäktiga bortasviten mot Skellefteå intakt

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården vann i Skellefteå med 4-1 och gick till semifinal med 4-2 i matchserien. Matchen avgjordes i början av den tredje perioden.

– Det var en jämn serie och det var små marginaler som avgjorde. Det har varit sjukt roliga matcher, säger Marcus Davidsson till C More. 

Det sista 4-1-målet skickade Sebastian Strandberg in i tomt mål i slutminuterna när SAIK satsade allt på en kvittering med uttagen målvakt. Djurgården vann i och med segern i kväll samtliga fem bortamatcher mot Skellefteå den här säsongen.

– Vi ska ta med oss det starka bortaspelet till semifinalen, säger Davidsson.

Efter en snabb spelvändning kom Djurgården tre mot två. Axel Jonsson-Fjäll passade fram pucken till Marcus Davidsson som styrde in pucken vid närmsta stolpen för 3-1, då avgjordes matchen. Det var Emil Bemström som satte upp anfallet.

Djurgården kunde sedan ganska enkelt hålla undan SAIK-offensiven.

– Någonstans i början av andra perioden känns det som om dom tar över matchen, vi blir för passiva och är tvåa på puckarna, säger Skellefteås tränare Tommy Samuelsson och grämde sig en del över att laget inte kunde förvalta att laget ”stal” en bortavinst i Stockholm till 1-0 i matchserien.

– Vi har spelat bättre borta än hemma i den här serien.

2-1-målet omdiskuterat

Vid 2-1 sköt Linus Hultström utifrån och framför mål stod Daniel Brodin och skymde. Han var väldigt nära målvakten Mantas Armalis. Händelsen videogranskades och när resultatet meddelades utbröt burop.

– Jag tycker att Brodin är utanför och det är ett solklart mål, säger Emil Bemström om händelsen.

Domaren förklarade efteråt regelverket.

– Vi tittade på var någonstans kontakten med målvakten sker. Jag tycker att Brodin är utanför målgården men får av misstag med sig Armalis klubba. Vi står fast vid vår bedömning, säger Andreas Harnebring om centimeterdramat.

Drömstarten hjälpte inte Skellefteå

Samme Bemström stod för kvitteringen, 1-1. Han stod framför mål och höll klubban på isen och styrde in 1-1 från nära håll. Strax innan dess hade SAIK haft flera lägen att göra 2-0.

– Jag fick en jättefin passning av Jesper (Pettersson), jag fick öppet mål, säger Bemström.

Skellefteå fick annars en drömstart när Joakim Lindström gav gav laget ledningen med 1-0 efter sex minuter.

Pucken gick längs högerkanten och upp till Lindström som tog ett par skär inåt banan och krutade in pucken vid Adam Reideborns vänstra stolpe. Målvakten hade fri sikt.

SHL

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

1 - 4

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

1-0, 0-2, 0-2
Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Publik: 5202

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.