Djurgården har anmälts för kränkande särbehandling. Arkivbild. Foto: Bildbyrån.

Djurgården anmäld – av egen spelare

Uppdaterad
Publicerad

En spelare i SHL-klubben Djurgården, Linus Videll,  har anmält sin egen klubb för kränkande särbehandling, skriver Expressen.

Djurgårdens vd Thomas Kraft bekräftar uppgifterna.

Linus Videll fråntogs rollen som lagkapten den 19 oktober när Djurgården bestämde sig för att ha en rotation, och Marcus Sörensen tog över rollen de kommande tio matcherna. Enligt Expressen ska det ha att göra med att dåvarande huvudtränaren Barry Smith hade utlovat Sörensen det uppdraget.

På sin hemsida skrev också Djurgården att anmälan har sin grund och urpsrung i hur individen ifråga upplevt kommunikationen och bemötandet runt kaptenskapet. Information som sedan togs bort från skrivelsen på hemsidan.

För Aftonbladet bekräftar Djurgårdens vd Thomas Kraft att det är Linus Videll som har gjort anmälan och att den kom in förra tisdagen.

Enligt Expressen är anmälan till styrelsen riktad mot Barry Smith och sportchefen Joakim Eriksson. Videll ska enligt olika uttalanden från Smith och Eriksson känt sig utpekad.

Klubben har inlett en utredning med hjälp av två oberoende experter.

– Med den här specifika händelsen i fokus får utredningen sammanställas. Och den kommer vi ta del uav internt och göra en bedömning över om vi har haft brister och i det fall vilken typ av åtgärder vi ser nödvändiga för att korrigera det och förbättra miljön, och processerna framåt. Har vi haft så pass allvarliga brister att det kräver andra konsekvenser får vi ta del av det också. Det är också viktigt att vi får händelseförloppet och får höra alla inblandade parters beskrivning över deras upplevelser i det här, säger Kraft till SVT Sport.

Djurgården har haft en tung säsong så här långt och ligger sist i SHL med 15 inspelade poäng på 20 omgångar.

SVT Sport har sökt Linus Videll som har avböjt att uttala sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.