Djurgården bröt förlustsviten efter mäktig vändning

Djurgården var på väg mot ännu en tung förlust. Men istället för en åttonde raka blev det tre poäng efter att Djurgården vänt på matchen med två mål i slutminuterna och vunnit med 4-3.

– Det var skönt att vinna, vi har haft rätt många torsk på rad, säger Alexander Holtz till C More.

Med sju raka förluster i baken var Djurgården på väg mot ännu ett nederlag. Men med underläge 2-3 med tre och en halv minut kvar fick de ett drömläge. Eric Engstrand hade nämligen efter avblåsning tryckt till med en klubba, och fått två minuters utvisning.

Det powerplayläget tog Stockholmarna vara på, och Niclas Bergfors kvitterade med tre minuter kvar. Och det var inte över där. 65 sekunder senare klev supertalangen Alexander Holtz fram och gav Djurgården ledningen med 4-3. En ledning som skulle stå sig matchen ut, och Djurgården tog sin första seger sedan 19 januari och första trepoängaren sedan 16 januari.

– Det kändes som att vi hade jobbat hårt hela matchen, så det var välförtjänt sett till de senaste matcherna. Det var skönt att gå in i uppehållet med en seger, säger en lättad Alexander Holtz till C More.

Avgörande målet var inte bara skönt för Djurgården utan även för Holtz som hade tolv raka matcher utan mål. Senaste fullträffen kom mot Frölunda 28 november.

– Det var efterlängtat, jag tyckte att jag jobbade hårt i matchen, säger han.

”Vi spelar det ur händerna”

Hos Malmö var det av förklarliga skäl inte lika muntert efter att ha tappat matchen på slutet. Vid seger hade Malmö klättrat från jumboplatsen till säker mark i bottenstriden

– Slarvigt tycker jag. Slarvig utvisning, slarvigt spel i anfallszon. Vi spelar det ur händerna till hundra procent. Vi har det i händerna, men stressar bort det. Nu är det mest frustrerat, när det kändes väldigt stabilt, säger Malmös huvudtränare Joakim Fagervall till C more.