Målrikt när Djurgården slog Linköping

Djurgården besegrade Linköping med 4–3 i kvartsfinalseriens tredje match.

Och det var en målrik sådan, sju mål hann det bli innan matchen var slut.

Efter tisdagens maratonmatch var det två beslutsamma lag som möttes i Hovet i kväll. Och det blev en riktigt jämn första period, men precis som i det första mötet var det gästande Linköping som började bäst.

Trots två utvisningar lyckades Linköping hålla sitt försvar tätt mot ett lite vassare Djurgården. Men när situationen omvändes och Jonathan Davidsson visades ut för tripping tog Linköping vara på sitt powerplay. Chad Billins spelade fram Henrik Törnqvist som kunde skicka in pucken bakom Adam Reideborn.

Linköping höll tempot uppe och kunde sätta hög press på Djurgårdens backlinje och störa hemmalagets rytm perioden ut.

Målrik andraperiod.

Även inledningen av den andra perioden tillhörde Linköping som spelade ett kompakt och till synes ogenomträngligt försvarsspel. Och när Djurgården till slut lyckades komma igenom Linköpingsförsvaret brände Axel Jonsson-Fjällby ett skott på näst intill öppet mål.

Men efter en hög press från Djurgården kom kvitteringsmålet. Niclas Bergfors överraskade Jacob Johansson i Linköpingsmålet och tryckte in 1–1.

Och även nästa mål gjordes av hemmalaget. Calle Ridderwalls skottretur studsade ut till en helt omarkerad Linus Johansson som skickade in 2–1. Och bara två minuter senare utökade Mikael Ahlén hemmalagets ledning till 3–1.

Men tvåmålsledningen varade inte ens en minut. Daniel Olsson-Trkuljas åkte med pucken in i mål när han reducerade till 3–2, ett resultat som stod sig perioden ut.

Svängig tredjeperiod

Hemmalaget fortsatte på offensiven och får gång på gång till långa anfall utan att avbrytas av Linköpingsförsvaret.

Och det var också hemmalaget som inledde den tredje periodens målskytte. När Linköping slog bort pucken vid egen blålinje tog det inte lång tid innan Axel Jonsson-Fjällby satte 4–2. Men den höga pressen satte sina spår i Djurgårdsbenen och Linköping tog över mer och mer. Med fem minuter kvar kunde Andrew Gordon peta in 4–3 från nära håll, ett resultat som höll sig matchen ut.

I den sista minuten gjorde Djurgården ytterligare ett mål då i tom kasse, men det blev bortdömt då domaren blåst av efter att Linköping haft sju spelare på isen.