Djurgården vidare till semifinal – räddade av ribban

Total överkörning i första kvartsfinalen.

I kvällens möte var det betydligt jämnare mellan Djurgården och Linköping.

Men med mindre än nio minuter kvar skickade Allie Munroe Stockholmarna till semifinal efter 2-1 och 2-0 i matcher.

Att Djurgården körde över Linköping var något överraskande i den första kvartsfinalen.

Men när seriefyran och seriefemman drabbade samman under onsdagskvällen var det mer spännande.

Efter en mållös förstaperiod tog också Linköping ledningen tidigt i andra genom Carly Bullock.

Det öppnade matchen mer och Djurgården behövde hitta en lucka på Stephanie Neatby i Linköpingskassen.

Kvitteringen kom i mitten av andra perioden och trots att det var Linköping som borde varit hungrigare tog Stockholmarna över allt mer.

”Tycker den tar i innerribban”

Avgörandet skulle dock dröja till tredje perioden då Allie Munroe drog till från blålinjen direkt efter en offensiv tekning.

Målet blev matchavgörande men såg för ett ögonblick ut att bara vara ett ledningsmål.

Med två minuter kvar fick Linnea Johansson ett drömläge mitt i slottet och trodde hon kvitterat.

– Jag tycker den tar i innerribban men de (domarna) säger att det inte är mål, säger Linköpingsspelaren Linnea Johansson i SVT:s sändning efter matchen.

– Det är ett sånt skott man övat på 1000 gånger i år så det är så surt att det inte går in.

Saknas målkameror

På tv-bilderna ser pucken onekligen ut att ta i ribban men genom att det saknas målkameror i SDHL är domarens beslut det enda som går att lita på.

2-1 stod sig resterande minuter och betyder att samtliga fyra topplag från grundserien i SDHL är vidare till semifinal.

Brynäs ställs mot HV71 och Luleå kommer ta sig ann Djurgården.

– Vi har haft väldigt bra gnugg i de senaste matcherna och kommer med bra självförtroende. Ett underläge på förhand gör att vi kan slå från ett underläget, säger Djurgårdens Andrea Dalen om semifinalmotståndet.