Michelle Löwenhielm avgjorde för HV71 efter förlängningsdrama mot Modo

Uppdaterad
Publicerad

Modo–HV71 blev en jätterysare.

Matchen gick till förlängning – där Michelle Löwenhielm avgjorde.

– Kul! Jävligt kul, säger hon.

HV71 var favorit inför kvällens första kvartsfinal mot HV71, och såg inledningsvis ut att ta en enkel och väntad seger, då de tog ledningen redan efter 1.49.

Men det blev riktigt jämnt, svängigt och spännande – och matchen gick hela vägen till förlängning efter att Wilma Sundin med knappt två och en halv minut kvar att spela tog tillvara på en sargretur och spelade fram till Amanda Ahlm som satte 3–3 och jublade stort.

3–3 stod sig perioden ut och matchen gick därmed till förlängning, där Michelle Löwenhielm efter drygt tio minuters spel lyckades peta in pucken i ett princip öppet mål efter Kennedy Marchment petat fram pucken till henne.

– Jag är bara glad nu! Skönt att få den där sista, jag tycker att vi var värda den! Mycket gick emot oss, men vi fortsätter att spela. Kul! Jävligt kul, säger en lycklig Michelle Löwenhielm till SVT Sport.

”Jävligt surt”

Lika lycklig var inte Modos tränare Björn Edlund.

– Just nu är det jävligt surt. Det är surt att förlora, säger han med en suck, och fortsätter lite senare:

– Men jag ska vara ärlig: Jag tycker att vi gör en riktigt bra match sett över de första tre perioderna, framför allt i andra där vi har hugg på en hel del.

SDHL

MODO Hockey logo

MODO Hockey

3 - 4

HV71 logo

HV71

1-1, 1-0, 1-2, 0-1
Fjällräven Center, Örnsköldsvik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.