Lina Ljungblom i Modo kan få jubla i kvartsfinalserien mot HV71. Det tror SVT Sports kommentator Chris Härenstam. Foto: Bildbyrån

19.30 i SVT24: Skrällvarning i SDHL-kvarten Modo-HV71

Uppdaterad
Publicerad

HV71 var bara timmar från klubbens första SM-titel förra året.

I år kan det blir respass redan i kvartsfinal.

Det tror i alla fall SVT Sports kommentator Chris Härenstam, som höjer ett varningens finger för motståndaren Modo.

– Modo kan faktiskt slå ut HV71, säger han inför kvällens drabbning som sänds på SVT24 19.30.

Rekordpoäng i grundserien och ledning med 1-0 i matcher i finalserien mot Luleå. HV71 imponerade mest av alla förra säsongen när coronapandemin plötsligt avbröt säsongen. Bara timmar före nedsläpp kom beskedet.

– Vi var på väg ner till Jönköping för att kommentera när vi fick beskedet, och fick vända i Mjölby. HV71 var förmodligen bara timmar från att vinna SM-guld då, säger Chris Härenstam.

”Inte skapat trygghet”

Ett år senare ser det inte lika ljust ut för HV71. Från 99 poäng i grundserien i fjol till 73 poäng i år och en tredjeplats.

– Det är inte 100 procent harmoniskt i HV71 den här säsongen. HV var bara en match i från att vinna SM-guld i fjol och jag tror HV har med sig det den här säsongen. Skador – en blytung förlust i Hanna Olsson (korsbandsskada) – och nya laguppställningar hela tiden har inte skapat trygghet. Flera nyckelspelare levererar inte, säger Härenstam.

I kvartsfinalserien i bäst av tre matcher väntar Modo.

Riviga Modo.

– Modo kan faktiskt slå ut HV71. Modo är så himla jobbiga att möta, det finaste betyget man kan få som lag. De saknar samma spets som HV men alla spelare i Modo spelar sin roll riktigt bra.

”Jäkla temperament”

Härenstam lyfter fram en spelare som personifierar Modo.

– Lina Ljungblomi Modo har hittat formen på slutet. En stor talang i flera år. Nu tar hon hand om sig själv bättre utanför rinken med kost och, framför allt, fys. Hon ser starkare, lättare och smidigare ut. En målskytt med ett jäkla temperament och vinnarskalle.

Kvartsfinalserien spelas i bäst av tre matcher. Det sämre rankade laget (bestäms av tabellposition) inleder på hemmaplan.

Du ser matchen i SVT24/Play från 19.30

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer