Lara Stalder ensam på tronen – flest poäng någonsin under en säsong

I förra omgången tangerade Lara Stalder Michelle Karvinens rekord på 79 poäng under en säsong i SDHL.

I kvällens möte med Djurgården blev hon ensam på tronen när hon assisterade till Brynäs 1-0-mål.

Men flest poäng i matchen var det Djurgården som fick när de besegrade Brynäs med 3-2.

30 mål och 50 assist, 80 poäng totalt. Det hade Lara Stalder efter assisten på 1-0-målet mot Djurgården. Det gör att hon är den som gjort flest poäng någonsin under en och samma säsong i SDHL/Riksseriens historia.

I matchen, som pågår, kvitterade Djurgården till 1-1 i slutet av den första perioden. Djurgården tog efter en mållös andraperiod ledningen med 2-1 genom Lova Blom i den tredje perioden.

Den ledningen försvarade Stockholmslaget bra. Och mitt i Brynäs kvitteringsjakt kunde Alice Östensson i en snabb spelvändning utöka till 3-1 med en och en halv minut kvar. Och det målet skulle visa sig bli väldigt viktigt. För bara sekunder senare fick Brynäs utdelning för trycket de skapat.

Men det räckte inte och Östenssons mål blev avgörande för Djurgården som vann med 3-2 och tar tre viktiga poäng i kampen om fjärdeplatsen.