HV71 är en seger från final i SDHL. Foto: Bildbyrån

Djurgården pressade HV71 – men föll i tredje

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården såg ut att kunna gå mot en rejäl skräll och kvittera mot seriedominanten HV71 i semifinalserien. Men i tredje perioden vaknade hemmalaget och gick från 0-1 till 4-1, och är nu en seger från final.

Djurgården kom ut som ett helt annat lag i den andra semifinalen. Efter 2-6 i första mötet var det nog inte många som trodde att de skulle ha någon chans mot grundseriens i särklass bästa lag, HV71. Men i första perioden pressade de på rejält, och skapade flera goda målchanser. Till slut kom då också utdelningen när Jennifer Wakefield med tre minuter kvar till vila satte 1-0.

Men Djurgården skulle inte lyckas utöka ledningen, trots att de fortsatte att skapa chanser även i andra perioden. Istället skulle hemmalaget lyckas vända på matchen i tredje perioden.

Fyra mål av HV i tredje

Efter en märklig studs när en chanspuck slängdes in framför mål från en position bakom mål lyckades till slut Hanna Olsson trycka in kvitteringen, och HV71 vaknade rejält. Först tog hemmalaget ledningen med 2-1 genom Kennedy Marchment, och sex minuter senare kom spiken i kistan.

Med 37 sekunders mellanrum stänkte nämligen Sanni Hakala och Danielle Stone in nästintill identiska mål när de från vänsterkanten tog sig förbi och prickade in pucken i första krysset. Efter det klarade inte Djurgården att resa sig, och HV vann med 4-1 och är nu en seger från final.

SDHL

HV71 logo

HV71

4 - 1

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

0-1, 0-0, 4-0
Kinnarps Arena, Jönköping
Publik: 532
SDHL
HV71,Djurgårdens IF - 2019/2020
#LagSVFGM-IMMP
1
HV71 logotypHVHV71
3300013-5+83
2
Djurgårdens IF logotypDIFDjurgårdens IF
303005-13-80

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.