Foto: C More

Slänger sig – och räddar på mållinjen

Uppdaterad
Publicerad

Målvakten slagen och pucken på väg in i mål.

Då slängde sig Lucas Ekeståhl-Jonsson uppoffrande och räddade på mållinjen.

– Bättre att jag åkte in i mål, säger Röglebacken till C More.

I slutet av första perioden fick Djurgårdens Liam Öhgren bra skottläge i ”slottet”. Rögles målvakt Christoffer Rifalk räddade med axeln, pucken – som Rifalk inte hade koll på var den befann sig – rörde sig i en båge mot mål. Det uppfattade hans medspelare Lucas Ekeståhl-Jonsson.

Backen stod utanför målområdet och kastade sig mot mål för att försöka stoppa pucken från att ge hemmalaget 1–0-jubel på Hovet. Med vänsterhandsken räddade han och flög i stället själv in i kassen.

– Jag såg bara att den flög upp i luften, och så ser jag att den är på väg att gå in. Det är bättre att jag åkte in i mål, än pucken. Det var kul att rädda den där, säger han till C More.

Fjärde raka för Dif

Inget mål varken där eller i första perioden. Men i mittperioden skaffade sig gästerna 3–0 på mindre än fyra minuter, efter bland annat ett straffmål av Dennis Everberg. I en match som Rögle till slut vann med 4–1.

Djurgården har nu fyra raka förluster i SHL. Medan Rögle har totalt tre raka vinster, två i SHL och en i CHL.

SHL

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

1 - 4

Rögle BK logo

Rögle BK

0-0, 1-3, 0-1
Hovet, Stockholm
Publik: 4200

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.