Djurgården vann rysare hemma mot Västerås

Wiktor Nilsson sänktes med en crosschecking.

Amil Krupic fick lämna med ett matchstraff.

Sedan fick Nilsson sista ordet när han blev matchvinnare för Djurgården hemma på Hovet mot Västerås.

Ett formsvagt Västerås lyckades förvisso besegra Nybro med 6-3 på hemmaplan i söndags.

Men innan dess hade man tre raka förluster och med den raden matcher i ryggen var man i kväll på besök på Hovet i Stockholm.

Där fick VIK en finfin start på matchen när Trevor Mingoia gav gästerna ledningen redan efter 3,5 minuters spel.

Utnyttjade överläget

Men därefter kom Djurgårdens väg in i matchen.

Västeråsbacken Amil Krupic var väl tuff emot hemmalagets Wiktor Nilsson nere i ena sarghörnet och fick matchstraff för crosschecking (se klipp ovan).

Vid det tillfället hade Västerås redan en spelare utvisad och när Djurgården då fick chansen i fem mot tre kom kvitteringen, Linus Klasen målskytt.

Tacklade Nilsson målskytt

Resterande delen av den fem minuter långa utvisningen försvarade sig VIK på ett bra vis och ställningen var 1-1 efter 20 minuter.

Wiktor Nilsson kom till spel igen efter smällen och satte avtryck i den andra perioden. Detta när han enkelt satte 3-1 till Djurgården när han fullbordade en snabb omställning genom att sätta pucken i den öppna kassen när målvakten var överspelad. Nilssons 13:e mål för säsongen.

Dessförinnan hade Albin Grewe stått för 2-1-målet.

Nära kvittering

I den tredje perioden kontrollerade Djurgården händelserna inledningsvis. Men med sex minuter kvar att spela skickade backen Alexander Lindelöf in en puck från blålinjen och med trafik framför Viktor Andrén, letade den sig in i mål.

Västerås satte ordentligt tryck mot Djurgårdens mål och Andrén fick stå för ett par riktigt svettiga parader. Gästerna sköt också i stolpen med bara några fåtal sekunder kvar att spela.

Men det räckte inte och stockholmarna vann med 3-2.