Se William Eklunds uppvisning mot Seattle. Foto: Bildbyrån/NHL.com

William Eklund hyllas efter soloräden

Först låg han bakom 1–0-målet.

Sedan försökte han på sig en fräckis.

William Eklund var matchens frontfigur när San Jose besegrade Seattle i NHL – efter att ha bytt position.

San Jose var helt utspelat hemma mot Seattle.

Efter två perioder hade man endast mäktat med åtta skott och om det inte vore för målvakten Mackenzie Blackwood hade det stått annat än 0–0 på tavlan.

Men i tredje perioden gick det bättre – mycket tack vare en 21-årig svensk.

William Eklund hade inför matchen bytt position från forward till center. Då levererade han.

Svensken stod för ett vackert förarbete till 1–0, 7.27 in i perioden. Eklundtog pucken i egen zon och åkte igenom hela Seattles försvar varpå Marc-Edouard Vlasic till slut kunde skjuta in pucken i nät.

– Han har hur mycket talang som helst, säger målskytten Vlasic om Eklund till NBC efter matchen.

Någon minut senare var Eklund på gång igen när han efter att ha lurat en Seattleback med en snurrfint och sånär gjort ett drömmål.

San Jose vann med 2–0 efter att Jan Rutta gjort mål i tom målbur, assisterad av just Eklund.