Här blir Djurgårdens målvakt Ida Boman överkörd. Foto: TV4 Play

Djurgårdens målvakt Ida Boman överkörd av Frölundaspelare

Slutspelets hetaste och tajtaste matchserie.

Det blev inte bättre stämning mellan lagen när Frölundastjärnan Michelle Karvinen körde över Djurgårdens heta målvakt Ida Boman.

– Det är fullt medvetet. Det är bedrövligt, säger Djurgårdstränaren Rickard Hårdstam till TV4 Play.

Se situationen i spelaren ovan.

Tre av fyra matchserier är avgjorda efter tre matcher. Men mellan Frölunda och Djurgården är det mycket jämnare där lagen vunnit varsin av de två första matcherna.

Den tredje matchen inleddes mer eller mindre av att Frölundas lagkapten Michelle Karvinen körde på Djurgårdens stjärnskott i målet, Ida Boman.

20-åringen fick ledas av isen efter ett långt uppehåll och Karvinen blev utvisad i två minuter.

– Det är fullt medvetet och jag tycker att det ska vara mer än en tvåa, men jag vet tydligen inte så mycket om regler. Jag tycker att det är bedrövligt, säger Djurgårdstränaren Rickard Hårdstam till TV4 Play.

Kom tillbaka till spel

Ida Boman kom dock tillbaka i den andra perioden och spelade resten av matchen.

Djurgården kopplade grepp i början av tredje perioden då de gick upp till 3–1-ledning efter två snabba mål.

Men Frölunda skulle komma tillbaka.

Michelle Karvinen gjorde sitt andra mål i matchen för 3-2 och sedan kvitterade Felizia Wikner-Zienkiewicz med en dryg minut kvar för att ta det till förlängning.

Avgjorde i förlängning

Där fullbordade de sin vändning och gick upp till 2-1 i matcher efter att Andrea Dalen petat in pucken från nära håll i en stökig situation.

– Slutspelsmatch rakt igenom. Vi hanterade det jättebra idag. Vi har tålamod och trodde på det hela tiden, sammanfattar Michelle Karvinen för TV4 Play.

På onsdag kan Frölunda bli klart för semifinal, vid vinst på bortaplan. Djurgården måste vinna för att tvinga fram en femte avgörande match.