Luleå klart för SM-semifinal – slog ut Leksand

Regerande mästaren har fått en perfekt slutspelsstart.

I kvartsfinalen visade de klass när de slog ut Leksand med 3-0 i matcher, efter 4-0 i sista matchen.

Se målen i spelaren ovan.

Luleå vann grundserien med enorm marginal och ser ut att fortsätta på inslagen väg. I den avgörande matchen var det som oftast den finländska ligan i laget som ledde laget framåt.

Noora Tulus stod för två mål och Ronja Savolainen gjorde det tredje för 3–0-ledning efter två perioder.

– Vi vet att vid förlust så måste vi sitta 14 timmar i buss ner till Leksand imorgon och det är alla eniga om att det ska vi inte göra. Så den här ledningen vill vi hålla hårt i, sa Linnea Johansson i periodvilan till TV4 Play.

Sedan var det just Johansson som satte spiken i kistan då hon pricksköt in 4-0 till Luleå med några minuter kvar av matchen.

Brynäs och Modo också vidare

Under kvällen säkrade även Brynäs och Modo sina platser i semifinalspelet efter 3-0 i matcher. Serietvåan Modo vann med 1-0 hemma mot SDE och Brynäs tog sig vidare efter 2-1 mot Linköping.

Brynäs och Modo ställs mot varandra i semifinal och Luleå får möta vinnaren av Frölunda och Djurgården.