Djurgårdens spelare avstår den rörliga ersättningen. Foto: Bildbyrån

Djurgårdens spelare avstår miljonbelopp

Uppdaterad
Publicerad

Den ekonomiska krisen i pandemins spår lindras i Djurgården hockey.

Spelartruppen är ense om att den här SHL-säsongen avstå den rörliga ersättningen i kontrakten. Det sparar miljonbelopp åt klubben.

Djurgården går ut med nyheten på sin webbplats. Där tackar sportchefen och tillförordnade vd:n Joakim Eriksson spelarna för deras lojalitet och välvilja.

– Jag är oerhört stolt över våra spelare. De har ett stort Djurgårdshjärta och har en stor ansvarskänsla utifrån den uppkomna ekonomiska situation som såväl Djurgården som övriga lag i SHL upplever just nu. Vi, precis som övriga elitklubbar i Sverige, brottas med den ekonomiska utmaningen som pandemin innebär på den här säsongen och för framtiden. Vi har haft spelare och stora delar av kontoret permitterade tills säsongen startade och nu har vi kommit överens med spelartruppen om en ekonomisk eftergift, säger Eriksson.

Djurgårdens spelare är de första i SHL som kommit överens om att avstå rörliga delar av lönen.

– Det är två mästerskap som genomförs nu. Ett på isen och ett utanför. Det gäller att behärska båda, säger Joakim Eriksson om situationen.

MER SHL: Här är tacklingen som gav Lias Andersson fem matchers avstängning (1 okt 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här är Lias Anderssons tackling Foto: CMore

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer