Foto: TT Nyhetsbyrån

Djurgårdens tränare: ”En bra kille som har använt ett fult ord”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens Dick Axelsson stängs av i två matcher för att ha skrikit ”sug kuk” till Malmös Fredrik Händemark. Djurgårdens tränare Robert Ohlsson kommenterar avstängningen:

– Vi accepterar det här och hoppas att Dick snart är tillbaka, säger han till SVT Sport.

Det var då Fredrik Händemark skulle vika av mot omklädningsrummet som spelarna började tjafsa. Efter en stund gick Axelsson därifrån, mot sitt omklädningsrum, men han stannade och skrek mot Malmöspelaren.

– Oftast om man gör något felaktigt i livet så får man ta ansvar för det. Nu har Dick sagt något som bryter mot reglementet och då blir det avstängning. Vi rättar oss efter det. Det gäller att vårda sitt språk, nu vet vi det, säger Robert Ohlsson.

Vad säger du om avstängningens längd?

– Man följer reglerna som är uppsatta. Det gäller bara att vara konsekvent i det. Vi accepterar det här och hoppas att Dick snart är tillbaka. Han gör mer nytta på planen än när han är avstängd.

Vad säger du om Dick Axelssons beteende?

– Det är klart att när man är i affekt så ska man försöka tänka en gång extra och det gjorde han inte i det här fallet. Han är ångerfull och det är såklart inget bra ordval. Det är inget jag tycker är bra, men tyvärr sker det här ibland. Vi försöker se till att man ropar 'järnspikar' istället.

Agerar ni på något sätt inom Djurgården?

– Vi pratar om att det inte är ett okej ordval och är man ångerfull som Dick är så är det inte mer med det. Det är inget konstigt med det. Det är en bra kille som har använt ett fult ord.

KLIPP: ”Domen lite väl tuff men bra att statuera exempel”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.