Djurgården fick äntligen segerjubla. Foto: Bildbyrån

Djurgården vann efter jättevändning mot Färjestad

Djurgården var på väg mot en ny förlust i SHL.

Då stod Stockholmslaget för en mäktig vändning hemma mot Färjestad och vann med 5–3.

Färjestads forwardsveteran Per Åslund hade gjort två mål och med tolv minuter kvar att spela var Djurgården i underläge med 1–3.

Där och då var hemmalaget på väg mot sin tolfte förlust på de tretton senaste matcherna – men den här kvällen skulle sluta annorlunda.

Forwardsstjärnan Marcus Sörensen reducerade med 11.48 kvar att spela och sex minuter senare kom kvitteringen när Ludvig Hedström forcerade in pucken i nät.

Direkt efter Djurgårdens kvittering fick Färjestads Joakim Nygård chansen att avgöra. Snabbskrinnaren kom fri men Djurgårdens målvakt Niklas Svedberg höll tätt.

I stället skulle Djurgården avgöra.

Linus Andersson vinklade in den matchavgörande pucken i nät, fint serverad av Rasmus Bengtsson, med två minuter kvar att spela.

Till slut blev det 5–3 efter att Marcus Sörensen punkterat matchen i tom kasse.

– Det är brutalt tufft för oss, konstaterar Färjestads tränare Johan Pennerborn i C More.

Det var Djurgårdens första fullpoängare på hemmaplan den här säsongen.

– En stor anledning till att vi kunde vinna matchen är fansen. De gav oss energi, säger Marcus Sörensen.